Bahan-bahan:
150 gram Mentega
2 biji Kuning telur
1 biji Putih telur
175 gram Gula icing
260 gram Tepung gandum
3 sudu besar Serbuk koko
Koko Krunch
*Hidangan: Anggaran 100 biji
Cara-cara:
1| Pukul mentega, gula dan telur. Gaul rata. Kemudian masukkan tepung gandum dan serbuk koko. Pukul hingga sebati.


2| Bentukkan menjadi doh, dan tutup dengan plastik. Simpan di dalam peti sejuk selama 20 minit.

3| Keluarkan doh, bulatkan kecil-kecil. Hiaskan Koko Krunch di atasnya dan bubuh di dalam mangkuk kertas.

4| Bakar pada suhu bersesuaian sehingga masak. Sejukkan, dan simpan dalam bekas kedap udara.

hehe. comel je koko kruch tu terlungkup ;)
ReplyDelete@Ida Nurasilla Mohamed: hehe ida try la buat. mesti comel jugak! ;D
ReplyDeletekalau kita buat nk bentukkan koko kruch tu penuh2. sampai tak nampak tepung. hahaha. pastu tenggek tinggi tinggi ;))
ReplyDelete@Ida Nurasilla Mohamed: hahaa kena spare koko krunch 5 kotak la ida. takot tak cukop lak nanti. :)
ReplyDeletekak, beli timbang je jimat. haha ;D kalau takde org nak makan, sendiri makan je la ;D
ReplyDelete@Ida Nurasilla Mohamed: haa betol2. beli timbang je. errrr, memang nak makan sniri je neh kalo ikotkan. akeke
ReplyDelete