1stheader

1stheader

headerkm

headerkm

Wednesday, August 24, 2011

#24: Biskut Koko Krunch

Bahan-bahan:

150 gram Mentega
2 biji Kuning telur
1 biji Putih telur
175 gram Gula icing
260 gram Tepung gandum
3 sudu besar Serbuk koko
Koko Krunch

*Hidangan: Anggaran 100 biji

Cara-cara:

1| Pukul mentega, gula dan telur. Gaul rata. Kemudian masukkan tepung gandum dan serbuk koko. Pukul hingga sebati.



2| Bentukkan menjadi doh, dan tutup dengan plastik. Simpan di dalam peti sejuk selama 20 minit.


3| Keluarkan doh, bulatkan kecil-kecil. Hiaskan Koko Krunch di atasnya dan bubuh di dalam mangkuk kertas.


4| Bakar pada suhu bersesuaian sehingga masak. Sejukkan, dan simpan dalam bekas kedap udara.


6 comments:

  1. hehe. comel je koko kruch tu terlungkup ;)

    ReplyDelete
  2. @Ida Nurasilla Mohamed: hehe ida try la buat. mesti comel jugak! ;D

    ReplyDelete
  3. kalau kita buat nk bentukkan koko kruch tu penuh2. sampai tak nampak tepung. hahaha. pastu tenggek tinggi tinggi ;))

    ReplyDelete
  4. @Ida Nurasilla Mohamed: hahaa kena spare koko krunch 5 kotak la ida. takot tak cukop lak nanti. :)

    ReplyDelete
  5. kak, beli timbang je jimat. haha ;D kalau takde org nak makan, sendiri makan je la ;D

    ReplyDelete
  6. @Ida Nurasilla Mohamed: haa betol2. beli timbang je. errrr, memang nak makan sniri je neh kalo ikotkan. akeke

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...