1stheader

1stheader

headerkm

headerkm

Wednesday, August 24, 2011

#25: Biskut Cornflakes Madu

Bahan-bahan:

150 gram Cornflakes
50 gram Mentega
6 sudu besar Madu
Badam hancur
Chocolate rice

*Hidangan: Anggaran 70-80 biji

Cara-cara:

1| Cairkan mentega dan madu pada api sederhana. Kacau sehingga mentega cair.


2| Hancurkan cornflakes di dalam mangkuk. Campurkan dengan badam hancur.


3| Kemudian tuang mentega dan madu yang telah dipanaskan ke dalam mangkuk. Gaul rata.


4| Masukkan ke dalam mangkuk kertas. Taburkan chocolate rice. Bakar pada suhu bersesuaian selama 15-20 minit.


5| Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.


6 comments:

  1. em, yummy. hehe. kak, ade resepi kek batik tak? kite ade buat. tapi tak ranggup la.. kalau yaya warhol punye, ranggup kak. mana tahu akak ade resepi boleh kongsi2 ke.. sharing is sexy kak ;))
    hehe

    ReplyDelete
  2. @Ida Nurasilla Mohamed: haa ada2. tapi akak da lama tak buat. ida suka yang rangup2 ehh? akak plak suka style lembik2 basah2 sket. hehe so resepi akak style macam tu la kalo tak silap. ida nak? maybe kalo nak rangup kena lebihkan biskut meri kot.

    ReplyDelete
  3. haritu kite da lebihkan banyak da kak. maybe kene banyak lagi kot. haha. tapi sedapp ;)

    ReplyDelete
  4. @Ida Nurasilla Mohamed: yeke? tak cukop lebih la tu. pasneh tambah lagiiiiiiiiii banyak k! hehe

    ReplyDelete
  5. @Ida Nurasilla Mohamed: erkkk chef?? hahaha lawak la ida. :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...