1stheader

1stheader

headerkm

headerkm

Friday, August 26, 2011

#26: Biskut Almond London

Bahan-bahan:

2 cawan (250 gram) Gula icing
2 ketul (500 gram) Mentega
4 biji Kuning telur
2 sudu Esen vanilla
Tepung gandum
Badam
Coklat masakan (Dicairkan)
Badam hancur


*Hidangan: Anggaran 300 biji

Cara-cara:

1| Pukul gula icing dan mentega hingga sebati.



2| Masukkan telur dan esen vanilla. Pukul lagi hingga kembang.



3| Masukkan tepung gandum secukupnya dan pukul. Gaulkan hingga membentuk doh yang tidak terlalu lembik atau keras.



4| Cubit sedikit adunan dan masukkan badam ke dalamnya, kemudian gentel. Masukkan ke dalam mangkuk kertas.



5| Bakar pada suhu lebih kurang 120°C-130°C selama 15-20 minit.

6| Tuangkan coklat masakan yang telah dicairkan ke atas biskut yang telah dibakar. Taburkan badam hancur ke atasnya sebelum coklat kering.



7| Sedia untuk dinikmati! ;D



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...