Bahan-bahan:
2 cawan (250 gram) Gula icing
2 ketul (500 gram) Mentega
4 biji Kuning telur
2 sudu Esen vanilla
Tepung gandum
Badam
Coklat masakan (Dicairkan)
Badam hancur
*Hidangan: Anggaran 300 biji
Cara-cara:
1| Pukul gula icing dan mentega hingga sebati.

2| Masukkan telur dan esen vanilla. Pukul lagi hingga kembang.

3| Masukkan tepung gandum secukupnya dan pukul. Gaulkan hingga membentuk doh yang tidak terlalu lembik atau keras.

4| Cubit sedikit adunan dan masukkan badam ke dalamnya, kemudian gentel. Masukkan ke dalam mangkuk kertas.

5| Bakar pada suhu lebih kurang 120°C-130°C selama 15-20 minit.
6| Tuangkan coklat masakan yang telah dicairkan ke atas biskut yang telah dibakar. Taburkan badam hancur ke atasnya sebelum coklat kering.


7| Sedia untuk dinikmati! ;D


No comments:
Post a Comment